Varalämpökeskusinvestoinnit Iisalmessa ja Maaningalla turvaavat kaukolämmön saatavuuden vuosiksi eteenpäin ja pienentävät lämmöntuotannon ympäristövaikutuksia

Julkaistu 14.11.2018 - Kategoriassa Tiedote

Savon Voima on saanut päätökseen keväällä alkaneet Iisalmen Levytien ja Maaningan Jukolantien varalämpökeskusten rakennustyöt. Investoinneilla turvataan kaukolämmön saatavuus perustuotantolaitosten häiriötilanteissa ja talven kovilla pakkasilla. Iisalmen investoinnin myötä ensisijainen varapolttoaine vaihtuu öljystä nestekaasuksi.

Maaningan peruslämmöntuotannosta vastaa lämpöyrittäjä JR Lämpö Oy, joka tuottaa lähes kaiken taajaman tarvitseman lämmön lähialueilta hankitulla metsähakkeella.

– Savon Voiman tehtävänä Maaningalla on jakaa lämpö asiakkaille ja varmistaa toimitusvarmuus peruslämmöntuotannon häiriötilanteissa, ja nyt loppuunsaatettu investointi varmistaa tämän tavoitteen toteutumisen, kertoo Savon Voiman keskisen alueen käyttöpäällikkö Mika Sutinen.

Iisalmessa puolestaan peruslämmöntuotannosta vastaa Parkatin biovoimalaitos (kuvassa) ja voimalaitoksen kapasiteetin ollessa täysin käytössä, kakkoslaitoksena oleva biolämpökeskus. Kolmantena ajojärjestyksessä tulee olemaan uusi nestekaasulämpökeskus.

– Investoinnin myötä lämmöntuotannon hiilidioksidi- ja hiukkaspäästöt pienenevät, kun ensisijaiseksi varapolttoaineeksi vaihtuu nestekaasu. Nestekaasu valikoitui lämpökeskuksen polttoaineeksi juuri ympäristöystävällisyytensä takia, ja päästöjen pienentymisen lisäksi toteutusratkaisu mahdollistaa polttoaineen riskittömän varastoinnin pohjavesialueella, täsmentää Savon Voiman pohjoisen alueen käyttöpäällikkö Aki Rantonen.

Savon Voima on monipuolisia energiapalveluita tarjoava energiakonserni ja Itä-Suomen tunnetuin energia-alan brändi*. Yhtiön liiketoimintaa ovat sähkön myynti, sähkön tuotanto ja sähkön siirto, kaukolämmön tuotanto ja jakelu, aurinkosähköratkaisut sekä monipuoliset energia-alan salkunhallintapalvelut. Kaukolämpömme on aitoa savolaista lähienergiaa, jossa kannamme vastuun koko energiaketjusta. Konsernin liikevaihto on noin 184 milj. euroa (2017) ja palveluksessamme työskentelee noin 180 alan ammattilaista. Konsernin omistaa 100 prosenttisesti toimialueemme 20 kuntaa ja päätoimipaikkamme sijaitsee Siilinjärven Rissalan yrityskylässä Kuopion tuntumassa.

*TNS energiabarometri Q1/2017

Lisätietoa

Mika Sutinen Käyttöpäällikkö Puhelin 044 723 7397

Lisätietoa

Aki Rantonen Käyttöpäällikkö Puhelin 044 723 7636

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top