Höyrytys ja Savon Voima solmivat kymmenvuotisen varaenergiasopimuksen

Julkaistu 03.09.2018 - Kategoriassa Tiedote

Höyrytys Oy ja Savon Voima Oyj ovat solmineet kymmenvuotisen varaenergiasopimuksen. Sopimuksen myötä Höyrytys toimittaa lämpöä Savon Voiman kaukolämpöverkkoihin mahdollisissa lämmöntuotannon tai -jakelun häiriötilanteissa.

– Pyrimme kaukolämmöntuotannossamme kustannustehokkaaseen tuotantorakenteeseen toimitusvarmuudesta tinkimättä. Nyt solmittu sopimus Höyrytyksen kanssa tuo tuotannon skaalaedun myös pieneen kokoluokkaan, kun jokaiseen kaukolämpöverkkoon ei tarvitse investoida maksimaalista varakapasiteettia, vaan sama kalusto palvelee useampaa kaukolämpöverkkoa ja teollisuusasiakasta, kertoo kaukolämmöstä vastaava liiketoimintajohtaja Maija Henell Savon Voimalta.

– Sopimuksen myötä Höyrytyksen varaenergiakalustoa tulee sijoittumaan pysyvästi Siilinjärvelle, mikä on Savon Voimalle arvokasta alueellisen varautumisen ja toimitusvarmuuden näkökulmasta, täsmentää Henell.

Varaenergiasopimuksella asiakas saa tarvitessa sopimuksen mukaisen lämpötehon verkkoonsa mahdollisten tuotanto- tai jakeluhäiriöiden aikana. Palvelu kattaa koko kaukolämpöverkon alueen ja näin voidaan säästää kiinteiden varalämpökeskusten investoinneissa sekä kunnossapito- ja käyttökustannuksissa. Lämmöntoimitus eri kohteisiin toteutetaan liikkuvilla lämmöntuotantoyksiköillä.

– Sopimus Savon Voiman kanssa tukee strategiaamme sopimuspohjaisten varaenergiapalveluiden laajentamisesta maanlaajuiseksi palveluksi. Rakennamme uutta liikkuvaa varaenergiakalustoa, jonka tulemme sijoittamaan eri puolille Suomea. Palvelumme tulee olla lähellä asiakasta, toteaa Höyrytys Oy:n Myyntipäällikkö Hannu Haapalainen.

Lisätietoja:

Hannu Haapalainen, myyntipäällikkö, Höyrytys Oy p. 050 390 1885, hannu.haapalainen@hoyrytys.fi
Maija Henell, liiketoimintajohtaja, Savon Voima Oyj p. 044 723 7152, maija.henell@savonvoima.fi

Savon Voima

Savon Voima on monipuolisia energiapalveluita tarjoava energiakonserni ja Itä-Suomen tunnetuin energia-alan brändi*. Yhtiön liiketoimintaa ovat sähkön myynti, sähkön tuotanto ja -siirto, kaukolämmön tuotanto ja jakelu, aurinkosähköratkaisut sekä monipuoliset energia-alan salkunhallintapalvelut. Kaukolämpömme on aitoa savolaista lähienergiaa, jossa kannamme vastuun koko energiaketjusta. Konsernin liikevaihto on noin 184 miljoonaa euroa (2017) ja palveluksessamme työskentelee noin 180 alan ammattilaista. Konsernin omistaa 100 prosenttisesti toimialueemme 20 kuntaa ja päätoimipaikkamme sijaitsee Siilinjärven Rissalan yrityskylässä Kuopion tuntumassa. 

*TNS energiabarometri Q1/2017

Höyrytys Oy

Höyrytys Oy on kokonaisvaltainen energiapalvelujen tuottaja, joka toteuttaa asiakkailleen joustavia energiaratkaisuja lämmön, höyryn ja sähkön tuotantoon. Yritys myy energiantuotannon laitteita, projektoi höyry- ja lämpölaitoksia sekä tuottaa huolto- ja varaenergiapalveluita. Höyrytys Oy toimii valtakunnallisesti useammalla paikkakunnalla ja päätoimipaikka sijaitsee Keravalla. Liikevaihto oli vuonna 2017 11 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä 30.

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top