Iisalmen torin sähköautojen latauspisteet ovat nyt sähköautoilijoiden käytössä

Julkaistu 14.09.2018 - Kategoriassa Tiedote

Kierre-hankkeen Iisalmen projektivastaava Mari Turunen testasi sähköauton tankkausta Iisalmen torin uudella VoimaPiste-latausasemalla 

Torstaina 13.9.2018 otettiin käyttöön Iisalmen torin paikoitusalueella kolme VoimaPiste-sähköautojen latauspistettä. Paikoitusalueen Satamakadun puoleisella reunalla sijaitsevat latauspisteet mahdollistavat kuuden sähköauton yhtäaikaisen lataamisen.

Latauspisteiden hankinnasta on vastannut Iisalmen kaupunki ja Savon Voima on toiminut niiden toteuttajana.

Kaikki kolme torin latauspistettä ovat ns. asiointilataukseen soveltuvia, puolinopeita yksiköitä. Yhden latauspisteen maksimiteho on 22 kilowattia, ja mikäli pisteessä molemmat latauspaikat ovat käytössä, latausteho autoa kohden puolittuu. Maksimiteholla yhden tunnin latauksella autoon saadaan noin 100 kilometriä uutta ajomatkaa.

Torin VoimaPiste-latauspaikoille on tulossa pysäköintikieltomerkki muille kuin sähköautoille, joille paikat ovat käytössä parkkiekolla maksimissaan kolmen tunnin ajaksi.

Torin sähköautojen latauspisteiden hankinnan taustalla ja aloitteen tekijänä oli Kierre-hanke, jonka tavoitteena Iisalmessa on toteuttaa omalta osaltaan resurssiviisauden ja vähähiilisyyden periaatteita.

- Yhtenä osana tässä laajemmassa kokonaisuudessa ovat älykkääseen liikenteeseen liittyvä kehitystoimet.  Sähköautojen latausmahdollisuuksien tarjoaminen iisalmelaisille ja täällä vieraileville ulkopaikkakuntalaisille on konkreettinen panostus kohti hankkeen yhtä tavoitetta, toteaa Kierre-hankkeen Iisalmen projektivastaava, Mari Turunen.

Torin Voimapisteiden lisäksi Savon Voima toimitti yhden VoimaPiste-latausaseman Iisalmen kaupungintalon paikoitusalueelle. Tämä latausmahdollisuus on tarkoitettu talossa asioiville sekä noin kuukauden kuluttua kaupungin työntekijöiden yhteiskäyttöön tulevalle täyssähköautolle.

Latausasemien käytön ja latausmaksujen suorittamisen osalta lisätietoja löytyy täältä.

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top