Iisveden Metsä ja Savon Voima sopimukseen sahan lämmöntuotannon ylläpitopalveluista

Julkaistu 24.09.2018 - Kategoriassa Tiedote

Iisveden Metsä Oy ja Savon Voima Oyj ovat solmineet useampivuotisen yhteistyösopimuksen sahan biolämpökeskuksen käyttö- ja kunnossapitopalveluista. Sopimuksen myötä Savon Voima vastaa sahan lämmöntuotannon vaatimista jokapäiväisistä käyttö- ja kunnossapitotöistä sekä prosessin etävalvonnasta.

Iisveden Metsä rakennutti kuluvan vuoden aikana uuden kahdeksan megawatin biolämpökeskuksen vanhan lämpökeskuksen tultua elinkaarensa päähän. Lämpökeskuksen toimittajaksi valikoitui itävaltalainen Urbas.

– Rakentamisvaiheessa etsimme kumppania lämpökeskuksen käyttöön ja kunnossapitoon, jotta voimme keskittää omat resurssimme sahan ydinliiketoimintaan. Savon Voima valikoitui yhteistyökumppaniksi, sillä se pystyy tarjoamaan meille luotettavaa ja paikallista ylläpitopalvelua laaja-alaisen energiantuotannon osaamisensa ansiosta, toteaa Iisveden Metsän toimitusjohtaja Tommy Lindström.

Savon Voima vastaa kaukolämmön tuotannosta ja jakelusta 20 kaukolämpöverkon alueella Etelä- ja Pohjois-Savossa.

– Ylläpidämme Suonenjoella ja sen lähialueilla omaa tuotantoa, ja palvelemme myös muuta teollisuutta lämmöntuotannon tarpeissa, joten sopimus täydentää hienosti tätä kokonaisuutta. Pyrimme jatkuvasti kehittämään tuotantoamme kustannustehokkaampaan suuntaan, ja Savon Voiman kaukolämmöntuotannon ja Iisveden Metsän lämmöntuotannon synergioiden hyödyntäminen vie kohti tätä tavoitetta, kertoo Savon Voiman tuotannon kehittämisestä vastaava kehityspäällikkö Kari Anttonen.

Lisätietoja:

Iisveden Metsä Oy, toimitusjohtaja Tommy Lindström, p. 040 900 7583
Savon Voima Oyj, kehityspäällikkö Kari Anttonen, p. 044 723 7562

Iisveden Metsä on vuonna 1924 perustettu saha Suonenjoella. Saha tuottaa vuodessa noin 115 000 m3 sahatavaraa paikallisesta, korkealaatuisesta raaka-aineesta. Yhtiö on erikoistunut asiakaslähtöiseen ja joustavaan tuotantoon, jonka lopputuloksena tuotteita viedään yli 20 eri maahan. Liikevaihto vuonna 2017 oli noin 34 milj. euroa. Henkilöstön lukumäärä on noin 47 henkeä. Lisätietoja osoitteessa: www.iisveden.fi

Savon Voima on monipuolisia energiapalveluita tarjoava energiakonserni ja Itä-Suomen tunnetuin energia-alan brändi*. Yhtiön liiketoimintaa ovat sähkön myynti, sähkön tuotanto ja -siirto, kaukolämmön tuotanto ja jakelu, aurinkosähköratkaisut sekä monipuoliset energia-alan salkunhallintapalvelut. Kaukolämpömme on aitoa savolaista lähienergiaa, jossa kannamme vastuun koko energiaketjusta. Konsernin liikevaihto on noin 184 milj. euroa (2017) ja palveluksessamme työskentelee noin 180 alan ammattilaista. Konsernin omistaa 100 prosenttisesti toimialueemme 20 kuntaa ja päätoimipaikkamme sijaitsee Siilinjärven Rissalan yrityskylässä Kuopion tuntumassa.

*TNS energiabarometri Q1/2017

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top