Savon Voimalla muutoksia kaukolämmön hinnoittelurakenteeseen

Julkaistu 28.09.2018 - Kategoriassa Tiedote

Muutamme vuoden 2019 alusta alkaen kaukolämmön hinnoittelurakennetta kustannusvastaavampaan suuntaan. Muutoksen kokonaisvaikutuksena kaukolämmöstä perittävät asiakasmaksut alenevat noin kaksi prosenttia. Muutoksen myötä kaukolämmön kiinteä, kuukausittain perittävä tehomaksu nousee 50 prosenttia ja energiamaksu laskee 11,5 prosenttia.

Hinnoittelurakenteen muutoksen vaikutus asiakkaille on keskimäärin lämmityskustannuksia pienentävä, mutta asiakaskohtaisia eroja voi ilmetä. Tämä tarkoittaa sitä, että 75 prosentilla asiakkaista lämmityskustannukset alenevat, mutta niillä asiakkailla, joilla tehontarve suhteessa energian tarpeeseen on keskimääräistä suurempi, vaikutus voi olla lämmityskustannuksia nostava. Pienkiinteistöt on rajattu tehomaksumuutoksen ulkopuolelle. Muutoksen myötä kaukolämmöstä perittävien kiinteiden maksujen osuus nousee noin 17 prosentista 24 prosenttiin.

– Olemme panostaneet voimakkaasti lähienergian käytön lisäämiseen ja energiatehokkuuteen kaukolämmön tuotannossa. Nykyisin kaukolämmöstämme yli 96 prosenttia tuotetaan lähipolttoaineilla. Investointiohjelman toteuttaminen on tuonut merkittävät säästöt polttoaineiden hankintakustannuksiin, mutta vastaavasti nostanut toiminnan kiinteitä kustannuksia. Nyt on luonnollista muuttaa hinnoittelua vastaamaan paremmin kustannusrakennetta, toteaa kaukolämmöstä vastaava liiketoimintajohtaja Maija Henell.

Vuoden 2019 osalta kaukolämmön tuotantokustannuksiin kohdistuu merkittäviä kustannuspaineita. Hallitus suunnittelee turveveron korotusta ja päästöoikeuden hinta on moninkertaistunut vuoden aikana. Nämä muutokset vaikeuttavat tavoitettamme laskea kaukolämmön asiakashintaa.

– Tältä osin epäsuotuisasta kustannuskehityksestä huolimatta toteutamme hinnoittelumuutoksen suunnitellusti ja alennamme vuositasolla yhteensä noin miljoonalla eurolla kaukolämmöstä kerättäviä maksuja. Tämänkertaisen muutoksen vaikutus asiakasmaksuihin on vuositasolla yhtä suuri kuin mikä viime vuonna toteutettiin, eli yhteensä puhutaan noin kahden miljoonan euron kaukolämpömaksujen tason pudotuksesta reilun vuoden sisällä, kertoo Henell.

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top