Niiralan Kulma valjastaa sähkökattilat mukaan kysyntäjoustomarkkinoille

Julkaistu 25.01.2018 - Kategoriassa Tiedote

Kuopion seudulla asuntoja omistava ja vuokraava Niiralan Kulma Oy on liittynyt mukaan Savon Voiman tarjoamaan JoustoVoima-kysyntäjoustopalveluun. Savon Voiman virtuaalivoimalaitoksen säätövoima perustuu laitteisiin, joiden tehoja voidaan tarvittaessa säätää reaaliaikaisesti sähkömarkkinoiden ja voimajärjestelmän tarpeiden mukaan. 

– Teemme JoustoVoimaan liittymisen asiakkaille mahdollisimman helpoksi sekä turvalliseksi. Loppuasiakas ei huomaa automatiikan tekemiä hetkellisiä säätöjä, toteaa kysyntäjouston johtava asiantuntija Jussi Puranen Savon Voimasta.

 Asukkaidemme viihtyvyys on meille tärkeintä ja sen vuoksi on erityisen tärkeää, etteivät taustalla tapahtuvat asiat vaikuta millään tavalla asumisviihtyvyyteen, sanoo Niiralan Kulman kiinteistöjohtaja Olli Kuronen ja jatkaa,  JoustoVoima mahdollistaa meille hyvän väylän osallistua tehotasapainon ylläpitoon sekä saada kustannussäästöjä energiakuluissa. 

JoustoVoimaan liitetään ensivaiheessa Niiralan Kulman kiinteistöissä olevia sähkökäyttöisiä vesivaraajia. Varsinainen käyttöönotto tapahtuu kevään aikana. Sitä ennen tehdään tarvittavat sähkösuunnitelmat, toimitetaan ja asennetaan laitteet. Viimeisenä on vuorossa kiinteistökohtainen testi- ja seurantajakso ennen lopullista käyttöönottoa. 

 Pystymme rajoittamaan ja ajoittamaan rivitaloyhtiön suurten vesivaraajien sähkönkäyttöä markkinoiden ja voimajärjestelmän tilanteen mukaan, tarvittaessa hyvinkin reaaliaikaisesti. Lisäksi pystymme kontrolloimaan kiinteistön huipputehon käyttöä, jolla on vaikutusta sähkön siirtomaksuihin tällaisissa isoissa kohteissa. Tuhansien litrojen vesivaraajaa ja tähän kytketyn lämmitysjärjestelmän tilaa ei hetkauta lyhytkestoiset säädöt. Toisaalta varaajan perustilaa on hyvä ladata öisin, kun itse sähköenergiakin on usein silloin halvempaa, täsmentää Puranen.

Lisätietoa:

Savon Voima Oyj, johtava asiantuntija Jussi Puranen, p. 040 765 9757
Niiralan Kulma Oy, kiinteistöjohtaja Olli Kuronen, p. 044 7655 372

Niiralan Kulma

Niiralan Kulma Oy on Kuopion kaupungin omistama vuokrataloyhtiö, joka on toiminut Kuopiossa ja Kuopion alueella jo lähes 70 vuoden ajan. Tällä hetkellä yhtiöllä on yli 6 000 asuntoa, joissa asuu yli 10 000 kuopiolaista. Kiinteistöjä hoidetaan, siivotaan ja isännöidään pääosin oman henkilöstön voimin, joten asuminen Niiralan Kulmalla on laadukasta, turvallista ja edullista. Myös asiakaspalvelussa työskentelee Niiralan Kulman oma henkilökunta. Asukastoiminta on aktiivista, ja toimintaa kehitetään jatkuvasti asukkaiden kanssa. Niiralan Kulmalle on tärkeää asukkaiden tyytyväisyys ja kiinteistöjen laatu. Kiinteistöjä peruskorjataan ja asuntoja remontoidaan suunnitelmallisesti - talot ja kodit ovat laadukkaita, nykyaikaisia ja hyväkuntoisia.

Savon Voima

Savon Voima Oyj on energian, modernin teknologian sekä informaation innovatiivinen yhdistäjä, joka tuottaa sähkö-, kaukolämpö- ja salkunhallintapalveluja. Näiden kehittämisessä olemme suunnannäyttäjä. Meillä energiantuotantoon käytetyt polttoaineet ovat yli 95 prosenttisesti kotimaisia. Savon Voima -konserniin kuuluvat emoyhtiön ohella sähkön siirtopalveluja tuottava Savon Voima Verkko Oy ja energia-alan sijoituspalveluja tarjoava Savon Voima Salkunhallinta Oy. Konsernin liiketoimintaa ovat sähkön tuotanto ja siirto, kaukolämmön tuotanto ja myynti, sähkön myynti ja energia-alan sijoituspalvelut sekä uudet energiaratkaisut, kuten aurinkosähkö, kysyntäjousto sekä sähköinen liikenne. Konsernin omistaa 100 prosenttisesti 20 kuntaa, jotka sijaitsevat pääosin Pohjois-Savossa. Vuonna 2016 konserni investoi noin 50 miljoonaa euroa alueen energiainfrastruktuurin ylläpitoon. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 180 alan ammattilaista ja lisäksi työllistämme vuosittain yli 350 henkilöä yhteistyökumppaneidemme kautta.

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top