Vikatilanne helpottanut ainakin toistaiseksi. Ennakoivat raivaustyöt jatkuvat

Julkaistu 04.01.2018 - Kategoriassa Häiriötiedote


Sähkövikojen osalta tilanne on toistaiseksi helpottunut. Sähköttömiä asiakkaita Savon Voiman verkkoalueella nyt aamulla on enää alle viisikymmentä.

Sääennuste kuitenkin lupaa uusia sateita alueellemme. Niitä on luvassa tästä illasta alkaen ainakin lauantaiaamuun saakka. Kun lämpötilan samaan aikaan ennustetaan olevan nollan tuntumassa, on hyvin todennäköistä, että sähkövikojen määrä lisääntyy varsinkin niillä alueilla, joissa lumi on edelleen puissa.

Jatkamme tänään eri puolilla verkkoaluetta ennakoivaa linjakatujen raivausta useiden metsäkoneiden avulla. Lisäksi käytössämme on myös sahauslaitteistolla varustettu helikopteri, jolla pystytään poistamaan nopeasti pienempiä ongelmapuita ja reunapuiden oksia johtokaduilta.

Tykkylumitilanne on jatkunut Savon Voiman verkkoalueella nyt jo reilun viikon. Maastossa tapahtuvan viankorjauksen yhteydessä olemme sähkönjakelun varmistamiseksi joutuneet poistamaan johtokaduilta ja niiden välittömästä läheisyydestä puita. Kaadetut puut ovat olleet joko sähkövian aiheuttajia tai sähkölinjan suuntaan kallellaan olevia ns. riskipuita. Pääosa kaatamistamme puista on ollut ohuita, riukuuntuneita lehtipuita, mutta myös yksittäisiä täysikasvuisia puita on ollut joukossa. Lisäksi havaintojemme mukaan maastossa on myös paljon lumenpainosta kaatuneita tai katkenneita puita.

Kehotamme maanomistajia tarkistamaan oman metsänsä tilanteen ja korjaamaan hyötypuut omaan käyttöönsä. Johtokaduilta ja niiden läheisyydestä kaatamamme puut ovat maanomistajan omaisuutta.

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top