Savon Voima rakentaa Iisalmen keskustaan sähköautojen latauspisteet

Julkaistu 30.05.2018 - Kategoriassa Tiedote

Iisalmeen ilmestyvät heinäkuun aikana ensimmäiset julkiset sähköautojen latauspisteet.  Latauspisteiden hankinnasta vastaa Iisalmen kaupunki ja niiden toimittaja on Savon Voima.  Rakennettavat kolme latausasemaa sijaitsevat torin pysäköintialueen Satamakadun puoleisella reunalla ja ne mahdollistavat enimmillään kuuden auton yhtäaikaisen lataamisen. 

Latauspisteet kuuluvat Savon Voiman valtakunnalliseen VoimaPiste- latausverkostoon ja Iisalmeen tulevat laitteet ovat ns. asiointilataukseen soveltuvia, puolinopeita yksiköitä. Yhden latauspisteen maksimiteho on yhdellä ladattavalla ajoneuvolla 22 kilowattia ja mikäli käytössä on pisteen molemmat paikat, latausteho ladattavaa sähköautoa kohden puolittuu. Maksimiteholla tunnin latauksella keskivero sähköautolle saadaan noin 100 kilometriä uutta ajomatkaa. 

Latausasemien asentaminen käynnistyy kesäkuun alussa ja sähköautoilijoiden käytössä ne ovat heinäkuun puolenvälin jälkeen. Aluksi lataaminen on autoilijoille maksutonta, mutta loppukesästä lataaminen muuttuu maksulliseksi. Latausasemien käytön ja latausmaksujen suorittamisen osalta lisätietoja löytyy täältä. 

Latauslaitteiden hankinta osa KierRe-hankkeen tavoitteita
KierRe-hanke teki latauslaitteiden hankinnasta esityksen Iisalmen kaupungin tekniselle lautakunnalle loppuvuodesta 2017. Hankkeen tavoitteena on kehittää kaupunkien resurssiviisautta ja vähähiilisyyttä tukevia ratkaisuja Pohjois-Savon alueella. 

KierRe-hankkeessa (Kiertotalouden ja resurssiviisauden toteuttaminen Pohjois-Savossa) ovat mukana Iisalmen, Kuopion ja Varkauden kaupungit sekä ProAgria Pohjois-Savo. Hanketta rahoittavat toteuttajien lisäksi Pohjois-Savon liitto ja Pohjois-Savon kehittämisrahasto. 
Lisää hankkeesta

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top