Uusi valtakunnallinen energiapalveluyhtiö valmisteilla kotimaisin voimin

Julkaistu 21.05.2018 - Kategoriassa Tiedote

Savon Voima, Jyväskylän Energia, Kuopion Energia ja Lappeenrannan Energia valmistelevat yhteisen sähkönmyyntiin ja energiapalveluihin keskittyvän valtakunnallisen yhtiön perustamista. Neljän kotimaisen energiayhtiön sähkökauppaliiketoimintojen yhdistämisellä syntyisi Suomen markkinoiden neljänneksi suurin sähkönmyyjäyhtiö.

Aloittaessaan uudella yhtiöllä olisi noin 250 000 asiakasta ja voimakas valtakunnallinen kasvutavoite. Mahdollista yhtiötä valmisteleva projektijohtaja Juha Keski-Karhu kertoo, että paikallisina tunnetut energiayhtiöt tavoittelevat voimien yhdistämisellä vahvempaa asemaa kotimaan muuttuvilla sähkömarkkinoilla:

– Uudella yhtiöllä vahvistamme edellytyksiämme tarjota asiakkaille entistä kilpailukykyisempiä ja monipuolisempia palveluja uusien teknologioiden avulla.

Sähkön myynnin lisäksi uuden yhtiön palvelut kattavat esimerkiksi aurinkosähköjärjestelmät, kysyntäjousto- ja salkunhallintapalvelut, sähköisen liikenteen palvelut sekä erilaiset digitaaliset palvelut.

Tavoitteena asiakkaille uudenlaista hyötyä

Yhdistymisessä osakasyhtiöiden nykyisten sähkön myynnin asiakkaiden sopimukset siirtyisivät uuden yhtiön nimiin ja jatkuisivat entisin ehdoin.

Uuden valtakunnallisen energiapalveluyhtiön syntyminen on sen nykyisille ja tuleville asiakkaille myönteinen:

– Uusi perustettava yhtiö on kyvykkäämpi pitämään hinnat edullisina ja tarjoamaan asiakkailleen monipuolisempia palveluja ja tuotteita sekä uudenlaisia asiakasetuja.

Osakkuusyhtiöiden toimitusjohtajat Arto Sutinen (Savon Voima Oyj), Tuomo Kantola (Jyväskylän Energia Oy), Esa Lindholm (Kuopion Energia Oy) ja Reijo Kolehmainen (Lappeenrannan Energia Oy) tiedostavat kilpailun sähkömarkkinoilla kiristyvän edelleen:

– Sähkön myynnin asiakkaat odottavat tuotteiden ja palvelujen jatkuvaa kehitystä. Yhdistämällä kehitysvoimamme voimme tarjota aikaisempaa parempia mobiilipalveluja, energiaan liittyviä lisäpalveluita sekä laajempia asiakasetuja. Uuden ajan energiapalveluyhtiöllä pystymme parhaiten turvaamaan sekä asiakkaidemme että omistajiemme edut. Lisäksi saamme neljän alueellisen sähkönmyyjän tilalle yhden valtakunnallisen brändin, osakkuusyhtiöiden toimitusjohtajat toteavat.

Päätökset yhtiöissä toukokuun aikana

Uuden yhtiön perustamiseen liittyvät päätökset ovat käsittelyssä kunkin osakasyhtiön hallituksissa tai omistajakaupunkien päätöksentekoelimissä toukokuun lopun aikana. Järjestelyssä siirrettäisiin kunkin yhtiön sähkönmyynnin ja sitä tukevien palvelujen liiketoiminta uuteen perustettavaan yhtiöön.

Osakasyhtiöistä vahvistetaan, että kyseisten palveluiden eriyttäminen uuteen yhtiöön ei vaikuta yhtiöiden muihin liiketoimintoihin.

– Kunkin yhtiön nykyiseen sähköntuotantoon, sähkönsiirto-, lämpö-, kaasu- tai vesiliiketoimintaan ei tule muutoksia, Keski-Karhu selventää.

Tavoitteena on, että uusi yhtiö aloittaa toimintansa loppuvuoden aikana.

– Meneillään olevan valmistelun aikana yhtiöt toimivat itsenäisesti kuten ennenkin. Valmistelu ei vaikuta asiakkaisiin, Keski-Karhu tarkentaa ja lisää, että kaikille asiakkaille tullaan viestimään valmistelun etenemisestä kunkin yhtiön omilla totutuilla asiakaskanavilla.

 Hyvä tietää

  • Uusi perustettava yhtiö voisi tarjota asiakkaille aiempaa monipuolisempia mobiilipalveluja ja energiaan liittyviä lisäpalveluita sekä valtakunnalliset asiakasedut. Yhtiö olisi kyvykkäämpi pitämään myös hinnat asiakkaillemme edullisina.
  • Meneillään olevan valmistelun aikana Savon Voima toimii itsenäisesti kuten ennenkin, eikä valmistelulla ole vaikutusta asiakkaisiimme.
  • Valmisteluvaiheen aikana nykyiset asiakaspalvelukanavamme ja yhteystietomme säilyvät ennallaan.
  • Mikäli järjestely toteutuu, Savon Voiman nykyisten sähkönmyyntiasiakkaiden sopimukset siirtyvät uuden yhtiön nimiin ja jatkuvat entisin ehdoin.
  • Mahdollinen järjestely ei aiheuta nykyisiin sopimuksiin muutoksia eikä vaadi asiakkailta minkäänlaista tarvetta toimenpiteisiin.
  • Tarkoitus on siirtää sähkönmyynnin ja sähkönmyyntiä tukevien palvelujen liiketoiminta perustettavaan yhtiöön. Mahdollinen yhdistyminen ei vaikuta Savon Voiman muihin liiketoimintoihin (sähkönsiirto ja kaukolämpö). 

Tiedotamme järjestelyjen etenemisestä tulevien viikkojen aikana ja kannustammekin asiasta kiinnostuneita seuraamaan aktiivisesti verkkosivujamme sekä sosiaalisen median kanaviamme.

Lisätiedot:

Savon Voima Oyj, toimitusjohtaja Arto Sutinen, p. 044 703 3130
Jyväskylän Energia Oy, toimitusjohtaja Tuomo Kantola, p. 050 310 0183
Kuopion Energia Oy, toimitusjohtaja Esa Lindholm, p. 040 709 7101
Lappeenrannan Energia, toimitusjohtaja Reijo Kolehmainen, p. 040 548 6360
Projektijohtaja Juha Keski-Karhu, p. 044 7237150

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top