Huomisesta perjantaista alkaen lumisateet lisääntyvät ja lämpötila alkaa kohota – Riski sähkökatkoihin kasvaa

Julkaistu 07.02.2019 - Kategoriassa Häiriötiedote

Huomenna perjantaina sääennusteiden mukaan lumisateet Savon Voima Verkon jakelualueella lisääntyvät aamusta alkaen. Jo nyt puustoon on kiinnittynyt runsaasti lunta, joten tartuntapinta-alaa uudelle lumelle on myös paljon tarjolla. Tästä syystä puiden lumikuormat kasvavat jokaisen uuden lumisateen aikana kiihtyvällä tahdilla.

Lisäksi lämpötilan ennustetaan lauantain ja sunnuntain aikana nousevan nollaan tai jopa plussan puolelle. Tämä tulee entisestään lisäämään puissa olevan lumen painoa, varsinkin kun myös näille päiville on ennustettu lumi- tai räntäsateita. 

Tästä syystä ennakoimme riskin sähkökatkojen esiintymiselle lisääntyvän huomisesta aamupäivästä alkaen. Tilannetta helpottaisi, jos ennustettu lämpötilan kohoaminen toteutuisi parin plusasteen suuruisena ja ennustetut sateet tulisivat vetenä.

Olemme jo noin kahden viikon ajan tehneet maastossa ennakoivaa riskipuiden poistoa helikopterin avulla tehdyn partioinnin aikana löydetyissä ongelmapaikoissa.

Päivitämme näkemystämme viikonlopun tilanteesta huomenna perjantaina, kun sääennusteet viikonlopulle tarkentuvat.  

Jos havaitset sähkölinjalle kallistumassa tai kaatuneen puun, ilmoitathan siitä 24 h päivystävään vikapalvelunumeroomme 0800 307 400. Voit tehdä häiriöilmoituksen myös keskeytystilanne-karttapalvelun tai mobiilisovelluksen avulla.

LISÄTIETOA

Sähköverkon vikapalvelu / varautuminen sähkökatkoon

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top