Toivala–Vuorela -alueen kaukolämmön tuotannon energiatehokkuuteen merkittävä parannus

Julkaistu 27.02.2019 - Kategoriassa Tiedote

Savon Voiman Toivalan Takojantien biolämpökeskukselle rakennetaan savukaasujen pesu- ja lämmöntalteenottolaitteisto vuoden 2019 aikana. Uudella laitteistolla saavutettava energiansäästö vastaa noin 400 omakotitalon lämmöntarvetta. Laitteiston toimittaa Condens Heat Recovery Oy.

– Olemme viime vuosina investoineet usealle biolämpökeskukselle ja voimalaitokselle savukaasupesurin parantaaksemme tuotannon energiatehokkuutta. Tämä edesauttaa kaukolämmön hinnan säilymistä mahdollisimman edullisella tasolla asiakkaillemme myös tulevaisuudessa. Savukaasupesurin avulla saadaan samasta polttoainemäärästä tuotettua enemmän kaukolämpöä tuotannon hyötysuhteen parantumisen seurauksena, kertoo Savon Voiman kaukolämmön tuotannosta vastaava tuotantopäällikkö Kari Anttonen.

Savukaasupesuri tuli Toivalan biolämpökeskukselle ajankohtaiseksi kaukolämpöverkon laajentumisen seurauksena Rissalan alueelle vuoden 2019 aikana.

– Toivala–Vuorela -alueen kaukolämmöstä tuotetaan yli 95 prosenttia paikallisilla kotimaisilla polttoaineilla. Tehtävällä investoinnilla varmistetaan tämän tason säilyminen nykyisellään ja ehkäistään öljynkäytön lisääntymistä tuotannossamme, vaikka tehontarve kaukolämpöverkossa jatkossa kasvaa. Savukaasupesurin myötä myös kaukolämmön tuotannon ympäristöystävällisyys paranee päästöjen pienentyessä polttoaineen säästön ja savukaasujen tehokkaamman puhdistuksen seurauksena, täsmentää Anttonen.

– Tavoitteemme on edesauttaa asiakkaitamme puhtaan energiantuotannon innovatiivisten ja ympäristöystävällisten teknologioiden käyttöönotossa, ja olemme mielellämme Savon Voiman yhteistyökumppanina kehittämässä kaukolämmöntuotantoa entistä energiatehokkaampaan suuntaan, toteaa Condens Heat Recovery Oy:n toimitusjohtaja Ville Haavisto.

Lisätietoa

Kari Anttonen
Kari Anttonen Tuotantopäällikkö Puhelin 044 723 7562

Savon Voima on monipuolisia energiapalveluita tarjoava energiakonserni ja Itä-Suomen tunnetuin energia-alan brändi*. Yhtiön liiketoimintaa ovat sähkön tuotanto ja -siirto sekä kaukolämmön tuotanto ja jakelu. Kaukolämpömme on aitoa savolaista lähienergiaa, jossa kannamme vastuun koko energiaketjusta. Konsernin liikevaihto on noin 184 milj. euroa (2017) ja palveluksessamme työskentelee noin 180 alan ammattilaista. Konsernin omistaa 100 prosenttisesti toimialueemme 20 kuntaa ja päätoimipaikkamme sijaitsee Siilinjärven Rissalan yrityskylässä Kuopion tuntumassa.

*TNS energiabarometri Q1/2017

Condens Heat Recovery Oy on innovatiivinen ja vankan ammattitaidon omaava yritys, joka toimii energia- ja ympäristöaloilla. Yritys on toimittanut yli 140 kaasun pesu- ja lämmön talteenottolaitteistoa vuodesta 1990 kotimaahan, pohjoismaihin, Baltian maihin ja Länsi-Eurooppaan. Yritys työllistää tällä hetkellä noin 15 henkilöä. Suunnittelua ja mitoitusta tehdään sekä Porin että Hämeenlinnan toimipisteissä. Tuotantotilat sijaitsevat Porissa. Condens Heat Recovery Oy:llä on ISO 9001 -standardin mukainen laadunhallintajärjestelmä.

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top