Syksyiset myrskytuulet voivat aiheuttaa sähkökatkoja

Julkaistu 25.10.2019 - Kategoriassa Häiriötiedote

Savon Voima Verkon jakelualueelle on odotettavissa lauantain vastaisena yönä lounaasta puhaltavan voimakkaan tuulen vaikutuksesta sähkökatkoja. Noin puolenyön jälkeen voimistuvan puuskittaisen tuulen on ennustettu puhaltavan voimakkaimmillaan noin 21 m/s keskituulen ollessa noin 12 m/s. Pahimmillaan puuskat ovat yöllä noin kello 3.00–4.00 välillä ja jatkuvat lauantai-iltapäivään saakka.

Sähkökatkotilanteen vakavuutta helpottanee se, että lehtipuista on lehdet jos suurelta osin varisseet, joten tuulelle tarttumapintaa on vähän. Maa ei kuitenkaan ole vielä roudassa, joten puut ovat kuitenkin vielä suhteellisen alttiita kaatumaan sähkölinjoille.

Pyydämme asiakkaitamme varautumaan mahdollisiin sähkökatkoihin. Varautumisesta löydät lisätietoa nettisivuiltamme: Varaudu sähkökatkoon 

Varaudumme mahdolliseen sähkökatkotilanteeseen varaamalla muun muassa helikopterin nopeuttamaan vianpaikannusta. Lisäksi käyttökeskushenkilöstön, asiakaspalvelun ja vikapartioinnin osalta olemme valmiudessa.

Jos havaitset sähkölinjalle kallistumassa tai kaatuneen puun, ilmoitathan siitä 24 H päivystävään vikapalvelunumeroomme 0800 307 400. Voit tehdä häiriöilmoituksen myös keskeytystilanne-karttapalvelun tai mobiilisovelluksen avulla. Puita ei saa missään tapauksessa itse poistaa linjoilta omatoimisesti, eikä mahdollisiin maassa oleviin johtoihin saa koskea sähköiskun vaaran takia.

VAROITUS

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat aaltoilevasti normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo tai pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys vikapalvelunumeroomme 0800 307 400. Osa sähköverkon niin sanotusta räpsytyksestä johtuu linjalle kallistuvista oksista tai puusta, joka käynnistää sähköasema-automaation, jonka tarkoituksena on suojata sähkölaitteita ja poistaa ohimeneviä vikoja.

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top