Päivö-myrskyn korjaustyöt jatkuvat

Julkaistu 01.07.2020 - Kategoriassa Häiriötiedote

Kuva tiistai- illalta Vehmersalmen taajaman kupeesta

Eilisen illan ja viime yön aikana riehuneen Päivö-myrskyn takia pahimmillaan asiakkaita ilman sähköjä Savon Voima verkon alueella oli noin 40 000. Nyt tiistaina iltapäivällä sähköttömien asiakkaiden määrä on noin 13 000. Suurin osa vioista on aiheutunut yksittäisten puiden kaatumisesta tai katkeamisesta sähkölinjoille. Vikapaikat sijaitsevat hyvin hajallaan ja niitä on määrällisesti paljon. Tästä syystä siirtymiin kuluu aikaa, joka puolestaan hidasta viankorjauksen etenemistä. Eniten vikoja on jäljellä Leppävirran, Lapinlahden ja Juankosken sekä Nilsiän alueilla.

Korjaustyöt ovat käynnissä ja käytössämme on myös kaksi helikopteria vikapaikkojen paikannukseen. Korjaustyöt tulevat jatkumaan keskeytymättä, tosin lepoaikojen takia yötä kohden pienenevällä miehityksellä.

Tämän hetken ennusteen mukaan emme valitettavasti saa kaikkia keskijänniteverkon vikoja korjattua tämän päivän aikana ja niiden korjaus jatkuu vielä huomenna torstaina. Lisäksi hankalia vikapaikkoja sekä pienjännitepuolen vikoja tultaneen korjaamaan vielä perjantaina.

Jos havaitset sähkölinjalle kallistumassa tai kaatuneen puun, ilmoitathan siitä 24 H päivystävään vikapalvelunumeroomme 0800 307 400. Voit tehdä häiriöilmoituksen myös keskeytystilanne-karttapalvelun tai Väpin avulla.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat aaltoilevasti normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo tai pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys vikapalvelunumeroomme 0800 307 400.

LISÄTIETOA:

Sähköverkon vikapalvelu / varautuminen sähkökatkoon

Korvaukset pitkistä sähkökatkoista

Sähkömarkkinalain mukaan sähkönkäyttäjällä on oikeus saada vakiokorvausta, kun hän on ollut yhtäjaksoisesti ilman sähköjä vähintään 12 tuntia (verkkopalvelun toimitus on keskeytynyt). Asiakkaalle vakiokorvaus hyvitetään automaattisesti sähkölaskulla.

Lisätietoja: https://www.savonvoima.fi/sahkon-siirto/sahkoverkon-vikapalvelu/korvaukset/

 

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top