Heinäkuu 2020

Luvassa voimakkaita puuskatuulia. Kasvanut riski sähkökatkoille

Julkaistu 6.7.2020 - Kategoriassa Häiriötiedote

Savon Voima Verkon jakelualueelle on odotettavissa tänään maanantaina voimakkaita puuskatuulia alkuiltapäivästä alkaen. Ennusteen mukaan kovimmat puuskat ovat yli 20 m/s. Tuulet tyyntyvät iltakuuden jälkeen.

Väpissä näkyy sähkökatkojenkin ajalla kulutuslukemia

Julkaistu 3.7.2020 - Kategoriassa Häiriötiedote

Asiakkaat ovat ihmetelleet sitä, miksi Väppi-palvelussa näkyy sähkönkulutusta niilläkin tunneilla, kun sähköt ovat olleet kokonaan poissa, kuten nyt Päivö-myrskyn aikana. Tämä johtuu siitä, että sähkökatkon aikana sähkömittarikin on pimeänä ja emme saa siihen luentayhteyttä. Taustajärjestelmien takia sille ajalle, jona emme lukemia saa, arvioimme sähkönkäyttöä aiemman kulutuksen perusteella. Kun luentayhteys jälleen toimii ja saamme luettua oikeat sähkökatkon aikaiset lukemat, korjautuvat ne noin vuorokauden kuluessa oikeiksi nolla-arvoiksi.

Korvaukset pitkistä sähkökatkoista

Julkaistu 2.7.2020 - Kategoriassa Häiriötiedote

Sähkömarkkinalain mukaan sähkönkäyttäjällä on oikeus saada vakiokorvausta, kun hän on ollut yhtäjaksoisesti ilman sähköjä vähintään 12 tuntia (verkkopalvelun toimitus on keskeytynyt). Asiakkaalle vakiokorvaus hyvitetään automaattisesti sähkölaskulla. Päivö-myrskyn osalta korvaukset näkyvät aikaisintaan sillä sähkölaskulla, jolla laskutetaan elokuun sähkönkäyttö.

Päivö-myrskyn jäljiltä on vielä noin 4000 sähkötöntä asiakasta

Julkaistu 2.7.2020 - Kategoriassa Häiriötiedote

Päivö-myrskyn takia Savon Voima verkon alueella on vielä noin 4000 asiakasta ilman sähköjä. Pahimmat jäljellä olevat vika-alueet ovat alueella Nilsiä, Juankoski, Vehmersalmi, Leppävirta ja Kangaslampi. Suurin osa vioista on aiheutunut yksittäisten puiden kaatumisesta tai katkeamisesta sähkölinjoille. Vikapaikat sijaitsevat hyvin hajallaan ja niitä on määrällisesti paljon. Tästä syystä siirtymiin kuluu aikaa, joka puolestaan hidasta viankorjauksen etenemistä.

Päivö-myrskyn korjaustyöt jatkuvat

Julkaistu 1.7.2020 - Kategoriassa Häiriötiedote

Eilisen illan ja viime yön aikana riehuneen Päivö-myrskyn takia pahimmillaan asiakkaita ilman sähköjä Savon Voima verkon alueella oli noin 40 000. Nyt tiistaina iltapäivällä sähköttömien asiakkaiden määrä on noin 13 000. Suurin osa vioista on aiheutunut yksittäisten puiden kaatumisesta tai katkeamisesta sähkölinjoille. Vikapaikat sijaitsevat hyvin hajallaan ja niitä on määrällisesti paljon. Tästä syystä siirtymiin kuluu aikaa, joka puolestaan hidasta viankorjauksen etenemistä. Eniten vikoja on jäljellä Leppävirran, Lapinlahden ja Juankosken sekä Nilsiän alueilla.

1 2 Next

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top