Elokuu 2019

Salahmin vesivoimalaitoksen saneeraus on valmistunut – ympäristöriskit pienenevät ja hyötysuhde paranee oleellisesti

Julkaistu 29.8.2019 - Kategoriassa Tiedote

Savon Voiman Vieremällä sijaitsevan Salahmin vesivoimalaitoksen tuotantokoneiston täyssaneeraus on valmistunut ja voimalaitos on otettu koekäyttövaiheen jälkeen asteittain tuotannolliseen käyttöön kuluneen kesän aikana. Koneiston modernisointi poistaa öljyvuotoriskit ja kasvattaa vesivoimalaitoksen tehoa merkittävästi.

Juankosken taajaman säävarma-hanke loppusuoralla – uudet modernit ratkaisut parantavat sähkönjakelun toimitusvarmuutta merkittävästi

Julkaistu 23.8.2019 - Kategoriassa Tiedote

Juankosken taajaman säävarma-saneeraushanke on hyvä esimerkki alueen kokonaisvaltaisesta kehittämisestä ja kuinka sähköverkon rakentaminen toimitusvarmuusvaatimusten saavuttamiseksi tapahtuu pala palalta. Taajaman alue on maakaapeloitu jo säävarmaksi vuoden 2017 aikana ja nyt ympyrä sulkeutuu, kun vanha sähköasema modernisoidaan nykypäivän tarpeet täyttäväksi.

Sähköasiakas ja sähköverkko vuonna 2030 – tulevaisuuden haja-asutusalueiden sähköverkkoa suunnitellaan nyt asiakasta kuunnellen

Julkaistu 19.8.2019 - Kategoriassa Tiedote

Millainen on tulevaisuuden sähkönkäyttäjä haja-asutusalueella ja millaista sähköä hän tarvitsee ja kuinka paljon? Näitä asioita selvitettiin Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston (LUT) tutkimushankkeessa, joka toteutettiin yhteistyössä Savon Voima Verkon, Järvi-Suomen Energian, Kymenlaakson Sähköverkon ja PKS Sähkönsiirron kanssa. Tavoitteena on satojen miljoonien eurojen investointisäästö, josta hyötyy myös verkkoasiakas.

Savon Energiaholding -yhtiön ja Kuopion Energian neuvotteluryhmä esittää kuntaomistajille: Savon Voima ja Kuopion Energia yhteen

Julkaistu 14.8.2019 - Kategoriassa Tiedote

Savon Voiman ja Kuopion Energian neuvotteluryhmä esittää yhtiöiden yhdistämistä. Savon Voiman omistava Savon Energiaholding ja Kuopion Energian omistava Kuopion kaupunki ovat kuukausia kestäneiden neuvottelujen jälkeen saavuttaneet neuvottelutuloksen. Yhdistyminen kokoaisi alueellisia voimavaroja ja vahvistaisi yhtiöiden kilpailukykyä. Neuvottelutulos menee kuntien päättävien toimielimien käsittelyyn syksyn aikana.

Säävarma sähköverkko parantaa sähkönjakelua Siilinjärven ja Vehmersalmen alueella

Julkaistu 13.8.2019 - Kategoriassa Tiedote

Pääasiassa Ranta-Toivalan alueella tällä hetkellä näkyvä Savon Voima Verkon säävarma sähköverkko -hanke yhdistää Toivalan, Vuorelan, Siilinjärven ja Vehmersalmen alueet sähköasemien välisellä runkoyhteydellä niin, että sähkönjakelun varmuus paranee merkittävästi.

1 2 Next

Savon Voima Oyj

PL 1024
(Kapteeninväylä 5)
70901 Toivala

Asiakaspalvelu
017 224 400

Maksuttomat 24H- vikapalvelunumerot:

Sähköviat
0800 307 400

Kaukolämpöviat
0800 307 800

Vaihde 017 223 111

Scroll to top